Rapenburg Race

De inschrijving is geopend!

zaterdag 17 september: de vierde editie van de Rapenburg Race

 

Op zaterdag 17 september zal de vierde editie van de Rapenburg Race plaatsvinden.

Inschrijven, alleen of met een team, kan via de knop aan de linkerkant van het scherm.

De Rapenburg Race is een jaarlijkse zwemwedstrijd waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel; het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie. Onder het motto 'dwars door Leiden' zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van de stad. De finish komt uit in het Van der Werfpark, waar er de hele dag door live muziek, eet- en drinkgelegenheden en veel gezelligheid zal zijn. Kortom: het belooft weer een geweldige dag te worden!

Benieuwd? Bekijk hieronder de aftermovie van de vorige race op 18 september 2021:

 

Lees meer Lees minder

Onze geschiedenis

Op 23 juni 2018 werd de eerste Rapenburg Race in Leiden georganiseerd. De Rapenburg Race is een zwemwedstrijd van 800 meter door de bekendste gracht van Nederland. Tijdens de eerste editie werd er geld ingezameld voor educatieve projecten voor vluchtelingenkinderen. De tweede editie werd georganiseerd op 21 september 2019. Deze opbrengst ging naar onderzoek om de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren, dit is sindsdoen niet meer veranderd! Op 19 september 2020 zou de derde editie van de race plaatsvinden, maar dit kon helaas niet door gaan wegens COVID-19. Vandaar dat wij toen een alternatieve actie hebben opgezet door middel van een mini-serie 'Een Dag In Het Leven Van!' en een online symposium. De mini-serie is nog steeds te bekijken via ons menu aan de linkerkant van de pagina. 

Dit jaar zal de Rapenburg Race plaatsvinden op zaterdag 17 september. Doe jij ook mee?

Wilt u meer informatie over de gezichten achter de Rapenburg Race? Kijk dan op onze pagina over ons!

Schrijf je in!
  Bekijk alle
15/09/2021 | 16:32

Informatie omtrent Heats!

Beste deelnemers, Onze excuses voor de verwarring omtrent de heats. Er is een hoop veranderd afgelopen tijd qua logistiek voor komende zaterdag, waardoor wij helaas niet meer vast konden houden aan de heats waar jullie je hebben ingeschreven. Vandaar dat de heats die vandaag op de mail zijn verstuurd leidend zijn! Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen. De tijden die op de site staan kloppen dus niet! Wij snappen dat dit ongemak voor sommigen erg vervelend kan zijn en onze excuses hiervoor. We hopen op jullie begrip. Wij kijken heel erg uit naar zaterdag en hopen jullie allen dan te zien! Met sportieve groet,   Team Rapenburg Race  
05/07/2022
23:12
Bekijk alle