Rapenburg Race: 18 September 2021

Na een jaar waarin evenementen niet door konden gaan door COVID-19, hebben we eindelijk groen licht gekregen om de derde editie van de Rapenburg Race door te laten gaan! Zwem allemaal mee op 18 september 2021!

Op 23 juni 2018 werd de eerste Rapenburg Race in Leiden georganiseerd. De Rapenburg Race is een zwemwedstrijd van 800 meter door de bekendste gracht van Nederland. In 2018 werd geld ingezameld voor educatieve projecten voor vluchtelingenkinderen. De tweede editie werd georganiseerd op 21 september 2019. Deze opbrengst ging naar onderzoek om de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren! Op 19 september 2020 zou de derde editie plaats vinden, maar dit kon helaas niet door gaan wegens COVID-19. Vandaar dat wij dit jaar een alternatieve actie hebben opgezet door middel van een mini-serie 'Een Dag In Het Leven Van!' en een online symposium. Wilt u meer informatie over de Rapenburg Race zelf? Kijk dan op onze pagina over ons!

Zwem mee 18/09!
  Bekijk alle
22/07/2021 | 12:42

Twee eervolle internationale prijzen voor “Time is Spine”  

“Time is Spine”, gefinancierd door de 2e  Rapenburg Race met als onderwerp dwarslaesie door ruggenmerg letsel zal een tweetal eervolle internationale prijzen ontvangen in Europa en Noord-Amerika. Met de helft van het opgehaalde geld van de 2019 zwemrace in het Rapenburg is PhD student Charlotte Adegeest aangesteld bij het LUMC en HMC. Onder begeleiding van de neurochirurgen Valerie ter Wengel en Wilco Peul van het Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland (UNCH) heeft Charlotte met de dwarslaesie vereniging Nederland samen met een aantal grote trauma ziekenhuizen en dwarslaesie centra een Consortium opgericht.  Hierin zullen de verschillende medische disciplines samenwerken op de gehele keten van zorg voor dwarslaesie patiënten te meten en helpen verbeteren. De European Association of Neurosurgical Societies (EANS) stort 10.000 Euro tijdens de prijsuitreiking in Hamburg in oktober. De Noord-Amerikaanse Cervical Spine Research Society (CSRS) zal 40.000 dollar overmaken vanuit hun Research Fund. Beide prijzen zal Valerie ter Wengel, die binnenkort haar eigen studie naar tijdstip van operaties voor dwarslaesie zal aankomend PhD mag verdedigen, ophalen. Met deze mooie prijzen en gekoppelde geldbedragen kan de onderzoeksgroep met de studie D-Sciret een doorstart maken in de verschillende trauma ziekenhuizen en revalidatiecentra. Deze studie zal uiteindelijk ongeveer 2 miljoen Euro kosten om de zorg voor dwarslaesie patiënten te optimaliseren. Hiervoor zullen vele vrijwilligers, geleid door een studententeam in samenwerking met een professionele Raad van Advies en hulp van de Gemeente Leiden & Universiteit Leiden de jaarlijkse Rapenburg Race voortzetten op zaterdag 18 september 2021.