C
Carolien Martens

Ik zwem mee op 18 september 2021 met de Rapenburg Race III!

( Member of team: Roessingh swimmers )

In 2019 werd de Rapenburg race voor het eerst gehouden met als doel dwarslaesie onderzoek. Als fysiotherapeut werkzaam binnen de dwarslaesie kon ik de unieke kans om in de gracht te mogen zwemmen voor deze doelgroep natuurlijk niet voorbij laten gaan! Het was een bijzondere, enigszins bizarre, leuke en gezellige ervaring!

Aankomend september doe ik opnieuw mee maar dan als begeleider van Cynthia en Marlous, beiden hebben een hoge dwarslaesie. Binnen de revalidatie ben je dagelijks op zoek naar mogelijkheden die wel (weer) kunnen en dit is natuurlijk een kans en een uitdaging die we daarom niet kunnen laten liggen!

Ik vind het ontzettend belangrijk om dwarslaesie onderzoek te stimuleren om zo revalidatie nog beter vorm te geven en het functioneren van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Wij gaan ervoor!!!

18/09/2021
13:45

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

The first Rapenburg Race was organized in Leiden on the 23th in June 2018. The Rapenburg Race is an 800 meter swimming competition through the most famous canal in the Netherlands. In 2018, money was raised for educational projects for refugee children. The second edition was organized the 21st of September 2019. The money that was raised went to research to improve the quality of life for people with paraplegia. In 2020, the Rapenburg Race will once again be swum for paraplegia research.