Terry Koper

Kunnen léven in plaats van overleven; help jij mee?

( Begin middag 12.00u - 14.30u )

Wanneer je een dwarslaesie oploopt ben je lange tijd bezig met overleven – eerst vechten om te blijven leven en vervolgens blijf je strijden om zoveel mogelijk van je kunnen te herwinnen.
Maar stel je voor: hoe zou het zijn om de rest van je leven constant bezig te zijn met óverleven, in plaats van léven; zenuwpijnen, medicijnen, eenzaamheid, verdriet en ga zo maar door. Elke dag is een nieuwe dag die je hebt overleefd, maar het zou niet erg zijn als morgen niet meer zou komen.
Klinkt niet erg plezierig, toch?

Dat maakt precies waarom het zo goed is dat de Rapenburg Race wordt gehouden. Hierbij wordt op zaterdag 16 september 800 meter gezwommen door de gracht in Leiden door iedereen die zich aanmeldt.

Met de Rapenburg Race wordt geld ingezameld, wat naar projecten en instellingen gaat die actief bezig zijn met het verbeteren van de levenskwaliteit van personen met een dwarslaesie; mensen in staat stellen weer te kunnen léven.

Dit jaar is de Lustrum-editie; de Race bestaat 5 jaar (toevallig, mijn dwarslaesie bestaat in september óók 5 jaar), wat maakt dat het een groot evenement en feest gaat worden!
Tevens heb ik de kans gekregen om dit jaar als ambassadeur namens de @DON op te treden bij deze Race. Kortom, het wordt een speciale dag!


Uiteraard zwem ik zelf ook mee :)

Help je mee, om mensen te laten leven, in plaats van overleven? Zwem dan mee of laat een bedrag achter op mijn actiepagina: https://www.rapenburgrace.nl/fundraisers/terry-koper

Hopelijk tot de 16e!

Activity: Begin middag 12.00u - 14.30u

Available activities:

  • Begin middag 12.00u - 14.30u
  • Einde middag 14.30u - 17.00u
16/09/2023
22:55

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

The first Rapenburg Race was organized in Leiden on the 23th in June 2018. The Rapenburg Race is an 800 meter swimming competition through the most famous canal in the Netherlands. In 2018, money was raised for educational projects for refugee children. The second edition was organized the 21st of September 2019. The money that was raised went to research to improve the quality of life for people with paraplegia.