IT4Kids
IT4Kids en Rapenburg Race gaan hardware ophalen bij bedrijven voor onderzoek naar dwarslaesies
LEIDEN, 10 MEI 2021 – Stichting Rapenburg Race gaat samenwerken met het goede doel IT4Kids. Samen wordt geprobeerd om extra donaties te genereren voor onderzoek naar dwarslaesies van onder andere professor Wilco Peul uit het LUMC en HMC. Via IT4Kids kunnen bedrijven afgeschreven hardware doneren en de waarde hiervan komt ten goede aan het goede doel van de Rapenburg Race. Hebben jullie als bedrijf afgeschreven hardware liggen? Doneer het!
Professor Wilco Peul, neurochirurg in het LUMC en HMC: “Iedereen kan door een trauma een dwarslaesie krijgen, maar niet iedereen krijgt de juiste zorg. Bewijs ontbreekt en dit noodzaakt goed onderzoek. Niet alleen voor de huidige dwarslaesie patiënt, maar ook voor de toekomstige trauma patiënt. Dit kan ons allen overkomen. Doneer!”
Colette Zee, directeur IT4Kids: “Het is ontzettend mooi om te zien dat deze jonge ambitieuze club de innovatieve manier van fondsenwerving van IT4Kids gaat gebruiken. Daarbij is de Rapenburg Race in Leiden, in de regio waar IT4Kids gevestigd is (Noordwijk) een geweldig sportief event. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de Rapenburg Race in hun netwerk afgeschreven hardware zal verzamelen en vervolgens zorgt IT4Kids ervoor dat deze apparatuur netjes wordt verwerkt. Wij hopen op veel hardware en de waarde gaat naar dit prachtige goede doel met de mooie bestemming van dwarslaesieonderzoek.”
Doneer als bedrijf afgeschreven hardware voor onderzoek naar dwarslaesies
De hardware wordt door IT4Kids en hun verwerkingspartners opgehaald bij de bedrijven die doneren. De data worden vervolgens op een veilige en gecertificeerde manier verwijderd van de apparatuur. De hardware krijgt een tweede leven of wordt milieuvriendelijk gerecycled. Een zorgeloos proces waarbij bedrijven op een gemakkelijke manier kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie.
Jaarlijks organiseert de Rapenburg Race een zwemtocht in de mooiste gracht van Leiden om geld op te halen voor onderzoek naar dwarslaesies. In Nederland krijgen ongeveer 400 mensen per jaar een dwarslaesie, waardoor ze levenslang moeten in een rolstoel zitten of moeten revalideren. Een dwarslaesie kan traumatisch ontstaan, door bijvoorbeeld een val of verkeersongeluk, of het kan niet-traumatisch ontstaan door een tumor of ontsteking. Om de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie te verbeteren, is nog veel onderzoek nodig. Daarom slaan IT4Kids en Stichting Rapenburg Race de handen ineen.
Meer informatie over het doneren van hardware voor de Rapenburg Race, is te vinden op: www.it4kids.com