P
PULSE Racing

PULSE Racing zwemt voor onderzoek naar dwarslaesie!

( Chosen by team captain: Einde middag 14.30u - 17.00u )

Wij zijn PULSE Racing, een gedreven en enthousiast studententeam dat zich sinds 2017 inzet om de vitaliteit en mobiliteit van mensen met een dwarslaesie te vergroten. Wij doen dit door gebruik te maken van functionele elektrostimulatie (FES) om zo gestimuleerd te fietsen op een BerkelBike. FES is een innovatieve technologie die ons in staat stelt om de spieren van mensen met een dwarslaesie te activeren waardoor ze o.a. een fietsbewegingen kunnen maken. Het is een aanpak die de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie aanzienlijk kan verbeteren. Zie voor meer informatie onze website pulseracing.nl.

Maar dat is niet alles! Dit jaar zetten we ons in voor een speciaal evenement - de Rapenburg Race. Samen gaan we zwemmen en proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie. Steun jij ons ook?!

Available activities:

  • Begin middag 12.00u - 14.30u
  • Einde middag 14.30u - 17.00u
16/09/2023
17:58

Anonymous

View all

The first Rapenburg Race was organized in Leiden on the 23th in June 2018. The Rapenburg Race is an 800 meter swimming competition through the most famous canal in the Netherlands. In 2018, money was raised for educational projects for refugee children. The second edition was organized the 21st of September 2019. The money that was raised went to research to improve the quality of life for people with paraplegia.