Reade

Team Reade voor meer zelfstandigheid en hogere kwaliteit van leven!

( Chosen by team captain: Begin middag 12.00u - 14.30u )

Reade zwemt mee met de Rapenburg Race voor onderzoek dat kan bijdragen aan grotere zelfstandigheid en een hogere kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie.

We zijn bezig met het opzetten van een project voor het functioneel herstel na een dwarslaesie door middel van transcutane ruggenmergstimulatie en functionele elektrostimulatie (TES-SCI), en met het inzetten van dagelijkse elektrostimulatie in de revalidatie kliniek (DailyES).

Het hoofddoel van de TES-SCI studie is het onderzoeken van de effecten van transcutane ruggenmergstimulatie (in combinatie met functionele elektrostimulatie) op functioneel herstel.

Het hoofddoel van de DailyES studie is het dagelijks toepassen van elektrische stimulatie (met het Teslasuit) bij mensen met een dwarslaesie in de revalidatiekliniek. Het Teslasuit is een speciaal elektrostimulatiepak met meerdere elektroden, waardoor meerdere spieren tegelijk gestimuleerd kunnen worden.

Een speciaal programma is ontwikkeld voor het langdurig stimuleren van mensen met een dwarslaesie in de kliniek, maar ook voor het opnieuw leren van functionele bewegingen zoals grijpen en lopen.

Steun jij ons ook?

Available activities:

  • Begin middag 12.00u - 14.30u
  • Einde middag 14.30u - 17.00u
28/09/2023
19:28

Anonymous

View all

The first Rapenburg Race was organized in Leiden on the 23th in June 2018. The Rapenburg Race is an 800 meter swimming competition through the most famous canal in the Netherlands. In 2018, money was raised for educational projects for refugee children. The second edition was organized the 21st of September 2019. The money that was raised went to research to improve the quality of life for people with paraplegia. In 2020, the Rapenburg Race will once again be swum for paraplegia research.