Roessingh swimmers

Samen zwemmen wij dwars door Leiden!

Als Roessingh, centrum voor revalidatie in Enschede zetten wij ons dagelijks in voor mensen met een dwarslaesie. Met een gemotiveerd multidisciplinair team helpen we de patiënten zoveel mogelijk weer hun eigen weg te nemen!

Carolien Martens

In 2019 werd de Rapenburg race voor het eerst gehouden met als doel dwarslaesie onderzoek. Als fysiotherapeut werkzaam binnen de dwarslaesie kon ik de unieke kans om in de gracht te mogen zwemmen voor deze doelgroep natuurlijk niet voorbij laten gaan! Het was een bijzondere, enigszins bizarre, leuke en gezellige ervaring!

Aankomend september doe ik opnieuw mee maar dan als begeleider van Cynthia en Marlous, beiden hebben een hoge dwarslaesie. Binnen de revalidatie ben je dagelijks op zoek naar mogelijkheden die wel (weer) kunnen en dit is natuurlijk een kans en een uitdaging die we daarom niet kunnen laten liggen!

Ik vind het ontzettend belangrijk om dwarslaesie onderzoek te stimuleren om zo revalidatie nog beter vorm te geven en het functioneren van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Wij gaan ervoor!!!

 

Marlous Oortgiesen

Voor mijn ongeluk was ik een waterratje. Water doet mij nog steeds goed en geeft vrijheid. Om die reden heb ik mijn duikbrevet behaald en heb ik mooie duiken gemaakt samen met mijn buddy. Van tropisch water naar zwemmen in de Leidse gracht, is een kleine stap :) Deze uitdaging ga ik graag aan onder begeleiding van mijn collega’s van Roessingh. Ik doe mee aan de Rapenburg Race om te laten zien dat er nog veel mogelijk is met een dwarslaesie, maar dat sommige dingen net iets anders gaan en meer organisatie kosten. 

Cynthia Overbeeke 

Ik heb in 2017 een ongeluk gehad waarbij ik een hoge dwarslaesie heb opgelopen. Dit betekent voor mij dat ik vanaf net boven mijn borst verlamd ben en dat ik ook verminderde handfunctie heb. 
Ik doe mee aan de Rapenburg race omdat ik het erg leuk vind om te zwemmen en het me een leuke uitdaging lijkt.  Ook wil ik graag meehelpen om geld in te zamelen voor onderzoek om het functioneren van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Zo wordt ook onderzoek gedaan voor een hulpmiddel om handfunctie te verbeteren. Dit vind ik erg belangrijk en ik hoop dat we veel mensen kunnen helpen!

 

Amber Rikhof

Mijn naam is Amber Rikhof en ik ben werkzaam op de dwarslaesie afdeling als verpleegkundige binnen het Roessingh.  Ik zet mij in voor de rapenburg race, omdat ik het belangrijk vind dat dat er geld wordt ingezameld voor dwarslaesie patiënten. Zodat ze verdere onderzoeken kunnen doen voor dwarslaesie patiënten om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

23/09/2021
12:52

Anonymous

View all

The first Rapenburg Race was organized in Leiden on the 23th in June 2018. The Rapenburg Race is an 800 meter swimming competition through the most famous canal in the Netherlands. In 2018, money was raised for educational projects for refugee children. The second edition was organized the 21st of September 2019. The money that was raised went to research to improve the quality of life for people with paraplegia. In 2020, the Rapenburg Race will once again be swum for paraplegia research.