Belangrijke informatie

16 September 2022 11:39

Lieve zwemmers,

 

Wat zijn wij trots! Zojuist heeft de donatieteller de 100.000 euro aangetikt. Het is erg bijzonder om met dit prachtige bedrag morgen de Race te kunnen openen. Daar willen we jullie dan ook nu al heel erg voor bedanken!

Deze week heeft het Hoogheemraadschap wederom de kwaliteit en temperatuur van het water gemeten. De temperatuur van het water is 21,5 graden Celsius en voldoet aan alle eisen om veilig te kunnen zwemmen: dus geen smoesjes meer! Er wordt fris weer voorspelt, dus houd daar rekening mee als je het water uit komt. Er is, voor de mensen die dit willen, de mogelijkheid om te douchen bij een studenten huis aan het Rapenburg. Houd er rekening mee dat er dus geen gelegenheid is om te douchen bij de finish in het park en dat er een wachttijd kan ontstaan bij deze studentenhuizen. Morgen kun je, tijdens het aanmelden in het Academiegebouw op Rapenburg 73, een douche toegewezen krijgen.

De organisatie heeft zoveel mogelijk scherpe voorwerpen uit de gracht verwijderd, maar kan niet garanderen dat er geen voorwerpen meer in het water liggen. Lees daarom goed de volgende adviezen door.

Adviezen vanuit de organisatie:

  • Zwem zoveel mogelijk in het midden van de gracht;
  • Draag (water)schoenen tijdens het zwemmen;
  • Draag (zo nodig) een wetsuit ter voorkoming van onderkoeling;
  • Alle deelnemers krijgen een badmuts bij de start en een handdoek bij de finish, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen;
  • Zorg voor voldoende warme kleding bij de finish. Het is mogelijk om deze bij de start in te leveren, dan worden ze door de organisatie naar de finish gebracht;
  • Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee.

Vergeet ook niet om allemaal de vrijwaringen- en gezondheidsverklaring ondertekend mee te nemen morgen. Deze kun je inleveren in het Academiegebouw als je je komt aanmelden voor het zwemmen. Heb je de mail met de documenten, en daarin ook jouw starttijd, niet gekregen? Laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten via het contactformulier.

Het belooft weer een hele inspirerende, mooie en positieve dag te worden. Deel jouw donatie link nog een laatste keer in alle familie, vrienden en buurt Whatsapp groepen, warm de spieren maar vast op en neem vooral al je fans mee.

Wij zijn er helemaal kaar voor en hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij.

Tot morgen!

 

Met vriendelijke groet,

Stichting Rapenburg Race